Projecten

Visser Smeedwerk verricht vaak werkzaamheden voor andere bedrijven of instanties. Hieronder vindt u een overzicht van projecten die wij succesvol hebben afgerond.

Restauratiewerk brug Wieringermeer
Rijkswaterstaat
Kledinglockers
Hekwerken
Reclameborden voor Restaurant Stiel

Restauratiewerk brug Wieringermeer

 
 

Onze klant heeft voor de gemeente Hollands Kroon het (schilder-)onderhoud aan de bruggen op zich genomen, en hierbij kwam het voor dat er weleens wat reparatiewerk in zat. Wanneer dat het geval was, richtten zij zich tot ons om ervoor te zorgen dat dit opgeknapt werd.

Zo ook bij deze brug in de Wieringermeer. Bij deze brug waren de ankers waarmee de leuning aan de brug vast zit sterk verouderd. Aan ons was het de taak om ervoor te zorgen dat dat allemaal weer opgeknapt werd. Dit hield in dat we de leuning moesten losslijpen van zijn ankers. Daarna hakten we ze (deels) kaal om ze een stukje af te slijpen; om er vervolgens een nieuw stuk draadeind op vast te lassen. Nadat we alle delen van de leuning gehad hadden, hebben we deze weer ondersabelt. Dit zorgt ervoor dat de druk weer goed verdeeld wordt over de voetplaten.

Rijkswaterstaat

Dienstverlening

Voor Rijkswaterstaat doen wij diverse werken, waaronder dienstverlenende werkzaamheden. Dit houdt voor ons in dat we op oproepbasis werken en werkzaamheden door bijna heel Nederland uitvoeren. Deze diensten bestaan vaak uit:

• Demonteren en onschadelijk maken van de oude boeien

• Schilderen van bakenstokken

• Stalen boeien opnieuw schilderen

 

Boeienrekken

Af en toe worden er vernieuwingen gedaan waardoor het kan voorkomen dat bepaalde dingen niet meer in elkaar passen. Zo was het ook met de boeienrekken, die waren te klein geworden voor de nieuwe boeien. Nu was het aan ons de taak om nieuwe rekken te maken, waar wel de nieuwe boeien in zouden passen. Deze rekken hebben we dan ook gemaakt, waarna ze op transport zijn gegaan naar, onder andere, Harderwijk, Hellevoetsluis en Lelystad.

 
 
 
 

Kledinglockers

 

Deze RVS gaaslockers hebben wij in opdracht van onze klant gemaakt die ze wil gaan gebruiken als kledinglockers. Deze kleding is vaak nat en word hier dus in opgehangen om te drogen. Dit gebeurt door middel van een verwarmingsbuis die hier onderdoor loopt. We hebben bij deze lockers dus gekozen voor RVS omdat dat goed vochtbestendig is. Deze zijn uit te voeren in zowel RVS304 als RVS316.

 

 

Lockers tbv sportspullen en sporttassen

Ook kunt u deze lockers gebruiken voor het opbergen van uw sportspullen zoals hockeysticks, voetballen, handballen, sporttassen. Hierbij kunt u er ook voor kiezen om de locker niet in 1, maar in meerdere vakken te verdelen. Dit kan als voordeel hebben dat er van verschillende sporters in 1 locker spullen opgeslagen kunnen worden.

Lockers vervaardigd uit staal

Ook zouden wij de lockers kunnen maken van staal en dan met een eventuele poedercoating af te laten werken. Ook deze kunnen we maken met 1 groot vak, of verdelen in meerdere vakken.

 

 

Inbouw gaaslocker tbv openbare ruimte

De gaaslocker gemaakt voor publiekelijk toegankelijke ruimtes kunnen wij vervaardigen met bijvoorbeeld een muntslot of een elektronisch cijferslot. Het voordeel hiervan is dat na elk gebruik de locker direct klaar is voor het volgende gebruik. Dit kan bijvoorbeeld bij een schouwburg of een gemeentehuis wezen. De lockers gemaakt zoals op de foto’s word ingebouwd in een houten kast. Wij hebben hiervoor dus een frame gemaakt met een aantal lockers erin zodat deze eenvoudig in de kast gemonteerd kan worden.

Op maat gemaakt voor u

Wij hebben geen lockers klaar liggen, ze worden dus echt op maat gemaakt naar uw wensen. U kunt via het contactformulier uw gegevens en vraag achterlaten voor meer informatie over de mogelijkheden.

Hekwerken

 

Veel van onze hekwerken hebben wij mogen plaatsen in Alkmaar. Dit waren veelal sier hekken met uitgesmede punten en geheel in elkaar geklonken. Deze hekken hebben wij dan zelf ingemeten, waarna we een gesprek voeren met de klant over de eisen. Wanner alles besproken is, beginnen wij met het maken van het hekwerk. Als dan het gehele hek klaar is, laten wij het verzinken en dubbel poedercoaten zodat u er de komende jaren geen onderhoud aan zult hebben. Wanneer het weer terug is van het coaten, zullen wij een afspraak maken om het te komen plaatsen.

Poorten

Ook het plaatsen van poorten is iets wat wij regelmatig hebben gedaan. Hier ging het vaak om het vervangen van een bestaande poort, dus dan was het maten bepalen van de oude poort, dan de nieuwe maken en wanneer deze terug is van het coaten zullen we deze gaan plaatsen.

Restauratiewerk van poorten en hekken

Voor een aantal van onze klanten voeren wij ook regelmatig restauratiewerk aan hekken of poorten uit. Dit zijn meestal stukken die bij een kerk of ander monumentaal gebouw vandaan komen. We halen de delen ter plekke weg, nemen ze mee naar de werkplaats en repareren het waar het nodig is. Hierbij gebeurt het ook regelmatig dat er gietijzeren sierdelen inzitten. Wanneer deze stuk of beschadigd zijn proberen we deze zo goed mogelijk te herstellen door ze voorzichtig te lassen met speciale elektrodes. Wanneer alle beschadigingen gerepareerd zijn brengen we het hek te stralen en laten we hem weer opnieuw in de verf zetten. En in overleg met de klant plaatsen we het zelf terug of zullen hun dit doen. Ook komt het hierbij voor dat de staanders van het hek ingegoten waren in het lood. Om alles zo authentiek mogelijk te laten gebeurt het daarom ook wel eens dat wij de staanders ook weer met lood aangieten. Bij een poort is het vaak dat de doken (onderste draaipunt van de poort) ingegoten moeten worden. Ook komt het wel eens voor dat er een sier rand om de staander heen zit, wanneer dit het geval is gieten wij dit ook zo aan door gebruik te maken van een gietmalletje.

Reclameborden voor Restaurant Stiel

 

Wat voor ons eerst als een klus begon waarbij we de taak hadden om reclameborden te maken, groeide uiteindelijk uit tot een klus waarbij we ook het staalwerk voor in het restaurant mochten maken. Dit staalwerk bevatte een leuke uitdaging met diverse moeilijkheden erin. Zo wou de klant geen gepoedercoat materiaal, moest er nergens geslepen worden en bleef alles dus uiteindelijk in de kleur zoals het staal was.

De grote platen aan de zijkanten van het pand hebben we uit laten snijden en zelf versterkt door middel van strippen aan de binnenzijde te lassen. Hierna hebben we ze laten stralen (om de walshuis eraf te krijgen) en hebben we ze een aantal dagen onbeschermd buiten laten liggen om te laten roesten. Hierna is er een blanke poedercoat laag overheen gegaan om het verdere roesten tegen te gaan. Het grote reclamebord aan de voorkant hebben we zelf deels samen moeten stellen, dit omdat het niet meevalt om een H-profiel te walsen. Toen deze klaar was hebben we hem ook laten stralen en roesten om hem vervolgens ook blank te laten poedercoaten.

Bar en kast

Zo mochten wij uiteindelijk ook het staalwerk voor de bar en de kast achter de bar maken. Wanneer wij dit af hadden kon de meubelmaker er zijn hout voor op maat maken wat dus een goede samenwerking vereist. Dit verliep allemaal goed, en na een goed overleg mag het eindresultaat er zeker wezen. Dit leidde dan ook tot de volgende opdracht.

Wasbakken en prullenbakken voor de toiletten

Ook de wasbakken en prullenbakken voor in de toiletten wouden ze graag vervaardigd hebben uit staal, en zoveel mogelijk onbehandeld laten. De prullenbakken hebben we dan ook met een olie behandeld alleen omdat de wasbakken toch wat risicovoller zijn qua roest hebben we besloten om deze ook blank te laten poedercoaten.